Keramika Leskovac privatna je porodična kompanija osnovana 1981. godine na inicijativu supružnika inspirisanih vrhunskim dizajnom i proizvođačima sanitarne keramike iz Italije.

Tokom boravka u ovoj inspirativnoj zemlji razvila se ideja da po povratku u Srbiju, sa skromnom ušteđevinom ali velikom željom, zakorače u svet sanitarne keramike. Proces kreće lagano te uz pomoć vrhunskih stručnjaka iz Italije u Leskovac prenose najpre znanje o proizvodnji sanitarnog porcelana, i opremu, te kreću u gradnju proizvodnog prostora.

Prateći vrhunske trendove i potrebe tržišta u zemlji i inostranstvu "Keramika Leskovac" formira svoj proizvodni asortiman. Sve se prozvodi po tehničkim zahtevima i standardima za ovu vrstu proizvodnje te svi proizvodi prolaze kontrolu procesa proizvodnje i kvaliteta u vrhunski opremljenoj laboratoriji same Kompanije.
Stalna kontrola kvaliteta proizovoda u Srbiji radi se u okviru evropskog standarda i kontroliše je akreditovana laboratorija za ispitivanje SRPS ISO/EEC 17025:2006 INSTITUT IMS AD Beograd, kao i evropska akreditovana laboratorija SETEC - Servizi e Tecnologia per la Ceramica iz Italije. O kontroli kvaliteta govori i činjenica da je "Keramika Leskovac" član komisije instituta za standardizaciju Republike Srbije za primenu evropskih standarda za ovu vrstu proizvoda.

Kompanija "Keramika Leskovac" raspolaže kvalitetnim domaćim sirovinama koje imaju veliku ulogu u izradi visoko zahtevnih proizvoda, što sa ciljanim izborom dizajna daje konstantni kvalitet proizvoda. Ovako, visoko standardizovana proizvodnja omogućava Kompaniji prisutnost i prodaju ne samo širom Srbije, već i u državama u okruženju, zemljama zapadne i istočne Evrope, kao i arapskim zemljama.

Visoka ekološka svest Kompanije ogleda se u činjenici da "Keramika Leskovac" poseduje sistem za prečišćavanje vode, te da se svi otpadni materijali recikliraju i ponovo koriste u procesu proizvodnje.

 


Leskovac - sedište firme

ul. Tome Kostića bb, 16000 Leskovac (Bratmilovce), Srbija

E-mail

office@keramika-le.rs

Telefoni

centrala: (016) 294-486

centrala: (016) 294-487

prodajni salon: (016) 294-488

2024 Keramika Leskovac - Sva prava zadržana.

Design by AMF.